Landskapsbody och gula byxor

Igår fick jag det efterlängtade landskapstyget från Jofotex. Jag har varit lite fundersam om jag överhuvudtaget ens gillar tyget. Det var jag tills att jag hade klippt till bodyn och börjat sy. Helt plötsligt bara älskar jag det här tyget :) Det är charmigt och så härligt barnsligt på nåt sätt. Det fick bli en body i storlek 62 sydd efter Yrväder mönster. Byxorna är sydda efter ett omgjort Ottobremönster. De är nog snarare i storlek 68 än 62... Alla tyger är från Jofotex.
Jag är jättenöjd med setet!  Allt flöt på fint med sömnaden idag. Härligt!! Det enda jag känner mig lite missnöjd över är att byxorna blev lite stora och att de verkar vara så höga i midjan. Måste komma ihåg att ändra det på mönstret. Mönstret är egentligen gjord för att ha resår i midjan och jag lade till mudd istället och tog bara bort kanske 2 cm från midjan men hade nog kunnat ta mer.



Jeans med rosa stickningar

I helgen har jag sytt mig ett par nya jeans. Jag gjorde massor med slarvfel och den största delen av tiden har jag sprättat... Förstärkt raksöm är inte kul...
Dessa är efter samma mönster som mina tidigare jeans samt muddjeans men utan sömsmån denna gång. De tidigare jeansen har blivit lite för stora. Tyvärr blev de här lite för små istället. De har fuskgylf och resår i midja och benslut. 
Det är verkligen en kamp att ta på sig de men väl på är de riktigt sköna. På bilden tagen från sidan kan man se att de är lite små i och med att fickan dras ut lite för att ge mer plats åt mina höfter... Synd, men jag hoppas att de går ut lite för jag gillar de här!!


Nya köksgardiner

I söndags blev vi äntligen färdigar med vårat nya kök!! Jag är såå nöjd :). Det tog oss bara 4 månader och 2 veckor...
Det såg lite kalt ut utan gardiner och de jag hade där tidigare var solblekta så det fick bli nya. Jag använde all annan material utom tyget  från de gamla gardinerna. De här rullgardinerna är så praktiska. Beskrivningen har jag fått från Nette. Tyget är från Ohlssons tyger. 


Mammas vindbyxor och sovmask ;)

Min älskade mamma var och hälsade på i helgen och tillsammans ritade vi mönster och sydde ett par vindbyxor/överdragsbyxor till henne. Dessa kom att kosta max 50 kr med all material :). Mamma blev väldigt nöjd med resultatet och kommer att ha användning för de nu när det börjar bli lite småkallt ute...
Som en liten plojgrej sydde vi också sovmaskar till mig, mamma och min lillebror Jocke. Spökflanelltyg och svart velour från Ohlssons tyger. Garanterat mörkt :). Vi hade riktig kul och fick många goda skratt när vi sydde de :)


Muddjeans

Jag har länge velat sy ett par muddjeans till mig själv. Igår började jag med projektet... och kunde inte sluta innan de var klara vid ett på natten... Jag använde samma mönster som till jeansen jag har sytt tidigare.  Burda 7991. Jag har dock sen tidigare förkortat mönstret och fick nu förlänga de igen för att jag ville ha resår i bensluten. Innan jag sydde på mudden provade jag att de går att få på när fuskgylfen var ihopsydd. Och det gick det, fast de var för stora... Så jag fick förminska de litegrann. Jag har inte riktigt bestämt mig om jag tycker om de ännu... De vill gärna "bubbla" sig lite under midjemudden. (Hde kanske kunnat förminska de mer?? De är riktigt sköna på och kommer garanterat bli favorit mysbyxor hemma. Men kan jag ha de bland folk ??? Det är den stora frågan...
Tyget köpte jag på Ohlssons. Jag vet inte riktigt vad det är för tyg men nån typ av byxtyg är det nog. Det är tunnt, jeansfärgar, faller fint och skrynklar sig inte, mjukt och skönt. Mudden är från SoS och det randiga trikåtyget som jag har fodrat fickorna med är från Eurokangas. 


Huvtröja

Ikväll var Daniel på After work så efter att jag hade målat listorna som jag lovade att jag skulle måla när han var borta sydde jag mig en huvtröja. Jag ritade mönstret själv. Tröjan fick en ganska breda muddar och en stor skön huva med "krage". Jag blev riktigt nöjd med resutatet. Huvan hadfe kanske fått vara ännu lite större. Sweatshirttyget som jag har beställt från SoS räckte inte riktigt till att fodra huvan med så jag letade runt bland tygerna och valde tillslut att ha vit interlock inne i huvan. Använde samma vita tyg till en liten hjärtapplikation. Mudden är från Ohlssons tyger i stan. 


T´s bodyn

Onsdagen den 1:a oktober fick A och M äntligen sin son som kom två veckor efter beräknad tid. 
Jag satte förståss genast igång och sydde först en elefantbody till honom i storlek 56 men eftersom han redan är 52 cm lång så ville jag även sy en lite större body. Båda bodysarna är efter Yrväder mönster men den som jag hade i storlek 62 var med korta ben. Jag ritade om den till utan ben.  Den större bodyn fick bli i uggletyget. Båda tygerna är från Jofotex. 
Imorgon åker de med posten. Hoppas verkligen att de gillar de. Själv blev jag riktigt nöjd :)


RSS 2.0