Tunika

Ikväll hade vi sykväll med Liza. Jag fick rita av hennes tunikemönster. Här är resultatet efter en kvälls brummande :)
Tyget är från Ohlsons tyger. 129kr/m. Viscos.
image37

Fler babyomlottröjor

Min syster yster hade klippt färdigt tyget till dessa men upptäckte att det inte riktigt fanns tid och ork att sy de. Jag tog över och sydde de åt henne. Eller det är förstås de kommande små tvillingarna som ska ha de, inte hon ;)
Kanske jag sparar en som belöning ;)
image35

Turkos sommartop

Jag hade en liten bit trikåtyg kvar efter att jag hade sytt Miltons tröja o byxor. Upptäckte att det räckte precis till den här topen. Bara små remsor kvar av tyget nu *nöjd*. Samma mönster som min limegröna tröja fast kortärmad. (Stoff och stil mönster nr 22005). Förlängde fram och bakstycke med 7 cm och breddade mudden en del eftersom den hamnar över höfterna istället för midjan (med ca 10 cm).
image36

Ugglebyxor och omlottop

Igår kväll när jag kom hem från jobbet väntade mitt nya uggletyg på mig. Jag blev alldeles kär!! Såå fiint :)
Imorse slängde jag in ugglorna i tvättmaskinen så att jag fick börja sy av det. Sydde klart en av omlottoparna som min syster har klippt till i storlek 50. Till de fick det bli ugglebyxor i samma storlek. Omlottopen är tyvärr inte tvättad ännu så den kan ju krympa lite...
De här skall få flytta hem till C och M som snart skall få en liten baby. Beräknad ankomst inom två veckor.
Mönster är samma som tidigare omlottopar och byxor. Denna gång sydde jag mudd nertill i benlinningarna. Såg att någon tipsade om det på sysidan för att de små strumporna lättare ska hållas på plats.
Uggletyget är beställt via Liza från Jofotex. Vita bomullstyget som topen är sydd av är från Eurokangas i Torneå. Muddar från Ohlssons tyger.
image35

Vårjacka

Två kvällar och en förmiddag... Här är resultatet. En vårjacka av svart ullfilt efter Stoff och stils mönster nr 800934. Ullfilten är köpt från SoS likaså spetsen. Jag har sytt in foder i jackan eftersom jag ville göra den varmare, lättare att ta på och av sig och mindre stickig. Fodret var en utmaning eftersom jag aldrig sytt foder tidigare men resutatet blev bra. Mindre bra blev dragkedjan. Först blev den jättebucklig eftersom ullfilten töjdes ut under sömnaden. Jag sprättade upp dragkedjan och sydde in ett stadband mellan fodret och filten där dragkedjan sitter för att minska risken att det töjs ut så mycket. Det blev lite bättre men inte helt bra.  Det är mer uttöjt på ena sidan än andra men jag vet inte om jag vågar göra nåt åt saken något mer. Kanske blir värre... Den är i alla fall varm och skön. Förutom dragkedjan så är jag nöjd med resultatet. Kostnad drygt 300 kr...
image33

Sommartop

Den här topen har legat som ett UFO (unfinished object) på mitt sybord ett tag nu efter att min kära Overlock började krångla. Nu tog jag då äntligen tag i den och sydde den klar med min vanliga maskin. Jag gillar verkligen den här modellen. Kantningen på halsringningen blev först inte så bra. Jag sträckte kantningen för lite under sömnaden, tror jag. Men efter lite fix så blev det bättre. Tyget är en stuvbit från Ohlsons. Mjuk och skön trikå.
image31
Det blev lite tyg över så jag sydde trosor av resten. Det blev tre stycken. De är jag jättenöjd med. Sitter perfekt. Använde resårspetsen som jag köpte på tradera. 260m för 345 kr med frakt.

RSS 2.0