Bandanas

Syster ysters tvillingar, Liv och Isac behöver lite bandanas för att skydda kläderna lite. Jag har sprättat en köpt bandana och ritat av mönstret. Först försökte jag att sy fast de med overlocken runtom men jag lyckades inte få det snyggt. Då tog jag den vanliga maskinen istället och vändsydde de och resultatet blev så mycket bättre. Tygerna jag har använt är från e-slöjd (randiga), Jofotex (ugglor och elefanter) och Ohlssons tyger (Musse Pigg). Som baksida har jag använt velour i vitt, rött och svart. Få se i helg om de passar :).


Lejongul huvtröja

Jag har länge sneglat på det här tyget på Ohlsons tyger i stan. Dels gillar jag färgen och så äger jag inga kläder i den här färgen. Tillslut slog jag till och köpte den sista biten de hade. 
Jag har tidigare sytt en randig huvtröja i liknande modell. Men den blev tyvärr lite för liten (speciellt efter att jag tvättade den första gången. När ska jag lära mig att tvätta mina tyger innan jag syr...?). Det mönstret ritade jag av en Marwintröja som jag har. Nu tog jag det mönstret och ritade egentligen om den totalt. Dels gjorde jag den större, förbättrade modellen en del och gjorde om hela huvan. Nu är det nog inget kvar av orginalet så jag skulle nog kunna kalla det här mönstret mitt eget. 
Jag ville ha lite krage på huvan. Det är så himla skönt när det skyddar halsen lite när det börjar vara lite kyligt ute. Och så tycker jag att det är snyggt :)


Daniels t-shirt

Nu har jag äntligen sytt nåt till min älskling!! Han har länge frågat om jag inte kan sy nåt till honom också men jag har känt att jag vill bli säkrare först innan jag syr nåt till honom. Jag vill ju att det ska bli fint. Nu tog jag mod till mig och sydde en t-shirt till honom. Jag ritade av en av hans favorit t-shirtar och lät honom själv välja tyg. Han ville gärna ha nåt randigt så vi surfade fram till E-sljöd där han hittade det här tyget. Fräsh och fin färg tyger jag. 
Sömnaden gick smidigt förutom att SoS tråd inte riktig var att bra kvalitet och ville gå av hela tiden :(
Både jag och Daniel är nöjda med resultatet!


Skinnryggsäck

Jag har sytt mig en ryggsäck :)
När vi skulle slänga våra gamla nedsuttna och fula skinnsoffor så tyckte Daniels mamma att vi skulle ta reda på skinnet.  Jag tyckte väl att idén var "sådär" men vi gjorde det i alla fall och nu kom skinnet til användning. Tack Irmeli :)
Mönstret jag har sytt efter är Cityryggsäck från Agnetas mönsterklubb.  
Skinnet är väldigt kraftigt och jag var lite orolig om det överhuvudtaget går att sy det med min Pfaff men efter lite test så vågade jag börja. Däremot så valde jag att använda fodertyget i axelremmarna för annars hade det blivit 4 lager skinn samt 4 lager fodertyg att sy igenom på ett ställe och där hade det hade nog varit lite för mycket begärt även av min Pfaff... Det hade inte ens gått under pressarfoten...
Ryggsäcken har en ficka med dragkedja i rygget. Perfekt att ha ex plånbok i. Inuti finns det mobilficka, karbinhade för nycklar och en ficka under att ha nycklarna i. Sen finns det ytterligare två fickar samt plats för två pennor.
Det här är den första väskan/ryggsäcken jag någonsin har sytt och jag är jättenöjd med resultatet!!



(Om du klickar på de tre understa bilderna så blir de större)

RSS 2.0