Top till mamma

Sent ikväll sydde jag färdigt mammas top som hon ska få nu på söndag på morsdag. Hon såg lite kläder jag hade sytt och ville att jag skulle sy nåt till henne också. Hon hade en top som hon trivdes i och den snodde jag med mig hem :) Det var lite småknepigt att komma på hur man ritar av ett befintligt plagg. Det var svårare än jag trodde men jag lyckades tillslut. Nu när topen var klar jämförde jag med orginalet och storleken verkar vara ganska exakt den samma.  *nöjd*
Tyget är en stuvbit från Eurokangas i Torneå.
image42


Amningslinnen

Jag ville sy ett amningslinne till min syster i födelsedagspresent men hade varken mönster eller något färdigt plagg att gå efter så jag fick knåpa ihop ett mönster själv. Jag hade tidigare sett ett amningslinne på H&M och memorerade hur den var konstruerad. Tyvärr blev de lite väl tighta kring magen... Få se om de kommer till användning. Annars får jag väl sy ett linne till med lite mer vidd.
Först sydde jag den randiga. I den gjorde jag lite rynk framtill men tyvärr blev det inte så jämt som jag ville. Jag sydde ett "fusklinne" under med ränderna lodrätt men jag hade ritat det lite tokigt så jag fick klippa bort det.
När jag sedan gjorde det limegröna linnet så lyckades jag bättre med "fusklinnet" under. Däremot blev det linnet ännu tightare kring magen... *suck*
I övrigt är jag rätt nöjd med att ha lyckats att göra ett helt eget mönster från grunden :). Med ännu lite små ändringar så kommer nästa linne att bli ännu bättre.
Det turkosa tyget är från Eurokangas i Torneå och det limegröna är från Ohlssons i stan.
image39
image40


Ugglebody och velourbyxor

Idag har jag och Liza haft sydag och har i stort sett sytt från klockan 13 till 21 med en glasspaus och en middagspaus. Resultatet blev en body och byxor till Lillemors och Marcus kommande lilla bebis. Omlottbodyn konstruerade Liza mönstret till. Velourbyxans mönster är från Ottobre som de tidigare babybyxorna jag sytt men denna gång förlängde jag benen med ca 3 cm och satte mudd längst ner.  Setet är i storlek 62.
Velouren hittade jag på Dollys i Stockholm.
Använde Lizas Prymtång till knapparna vilket var otroligt smidigt.
image38


RSS 2.0