Mammabyxor

Min älskade syster fick ett par mammabyxor från mig. Jag sydde dessa för en vecka sedan efter samma mönster som mina egna mysbyxor. Jag sänkte midjan med 5 cm  mitt fram och 3 cm i övrigt. Mudden går över hela magen och har ingen resår som trycker. Jag visste inte riktigt hur muddarna brukar se ut. Om de är raka eller "figursydda". Jag gjorde den i alla fall tillslut bredare mitt över magen än högst upp och nere vid höfterna. Det ser lite lustigt ut på bilden men när de sitter på så ser det bättre ut :). Jag ville göra mudden "figursydd" men inte ha en söm rakt över magen utan på sidorna så då fick det bli så här :). Min syster är nöjd med brallorna och hon var extra nöjd med mudden som täcker hela magen.
Velouren och muddtyget  har jag köpt från Ohlssons tyger i stan.
image20

Manchesterbyxor

Så nu har jag äntligen sytt manchesterbyxorna till Cs son N. Jag har länge pratat om att jag vill sy ett par till honom men jag har inte riktigt vågat börja. Jag har fått sprätta en hel del när jag skulle göra gylfen men tillslut blev jag riktigt nöjd! :)
Mönstret är från Ottobre 1/2008 och eftersom N är en smal och lång grabb så sydde jag de i storlek 92 i bredd och 104 i längd. Tyget är från Eurokangas i Torneå. Jag har köpt tyget för över ett halvt år sedan just till det här ändamålet. Det knepigaste var dels gylfen. Först kunde man se dragkedjan lite när byxorna var stängda. Det dög inte åt mig så jag sprättade upp den och gjorde om. Sen var det lite svårt att sy linningen snyggt när det är resår baktill. Jag hoppas verkligen att de passar och att han tycker om de!! Ska nog kika förbi hos C imorgon så att jag får ge de!
image18
image19

Ps: Nu har jag gett byxorna till N. Han blev jätteglad över de och tog på sig de direkt. Han sa att han skulle ha de på sig varje dag. :). Storleken var i övrigt perfekt men kanske 1 cm för korta. Jag blev lite besviken men men. Han kan ha de nu men inte så länge till. Hoppas att han inte växer för mycket innan sommaren är här och tunnare och ljusare byxor åker på. Tyvärr fick jag inget foto på honom med byxorna. Men de satt jättefint på honom. Är nöjd :). Lite 70-tal över de :)

Babyset stl 40 kompletta

Idag sydde jag byxor till de gröna omlottröjorna. Använde samma mönster som till de förra byxorna i stl 50. Minskade ner de till ca stl 44. Jag hoppas att de inte är alltför stora till en 40´s baby. Gjorde en lite "längre" mudd till dessa så att de kan vikas ner. Tyvärr hamnade ena namnetiketten lite tokigt...
image17

Omlottröja goes helt set :)

Jag ville sy byxor till omlottröjan som jag sydde tidigare i storlek 50. I Ottobretidningen 4/2007 fanns trikåbyxor men de gick bara ner till storlek 62. Jag minskade ner de till storlek 50 och bytte även ut resår i midjan till mudd istället. I benlinningarna sydde ett resårband som var 17,5cm långt för att rynka bensluten färdigt innan jag sydde på kantbandet.
Tror nog att de gröna omlottröjorna också ska få byxor :)
image16

Fler babyomlottröjor

Nu börjar det fungera bättre att sy med tanke på mitt nyopererade öga. Ute var det strålande sol men ögat börjar skava och värka ute i sol o blåst så jag fick snällt sitta inne och sy :). Med lite pauser emellanåt.
Dessa två är gjorda efter samma mönster som den förra men denna gång i storlek 40. Små och söta.
Till grodorna och trollsländorna använde jag en schablon och textilfärg. Blandade lite svart i guldfärgen så att färgen skulle matcha det bruna lite bättre.
Jag hade lite problem att få till kantbandet snyggt men som tur var så syns det inte eftersom det är på insidan.
Det bruna knytbandet tyckte jag var snyggare men tyvärr hade jag för lite av det så det fick duga med grönvitrutiga till den andra tröjan.
Det gröna tyget är en stuvbit från Ohlsons tyger och muddväven är också därifrån. Schablonen har jag lånat från mamma. Tror att den är från Panduro.
image15

Mysbyxor

Jag var i behov av ett par sköna mysbyxor. Sydde dessa ikväll av velourtyget som jag köpte från Eurokangas i Torneå. De var väldigt enkla att sy och det gick fort. Tog väl allt som allt med klippning av tyg inräknat drygt 1 timme.  De blev sydda i stort sett under tiden som potatisgratängen var i ugnen :).Bred linning i svart muddväv som är vikt dubbel. Jag lade in resår i benslutet för att få de lite "baggy". Mönstret är från Burda Modemagasin 11/2007.
De blev riktigt sköna och gosiga.
image14

Babyomlottröja

Trots att jag har laseropererat vänster öga igår så lyckades jag sy klart min första babyomlottröja ikväll. Ögat börjar svida och skava lite när jag syr men jag ville så gärna :). Jag hade bara kantbanden kvar att sy och mer hade jag nog inte fixat med nyopererade ögat ikväll. Jag är nöjd med resultatet och nu fick jag använda mina nya namnband beställda från www.minanamnband.se.
Tyget är en stuvbit från Ohlsons tyger och muddvävet är också därifrån. Bomullsbanden är från en tygaffär i Torneå.
Modellen på bilden är min kära lilla nalle som mamma har sytt till mig.
image12

image13

Provsydde topp

image11
Igår provsydde jag en ny topp till mig själv. Mönstret beställde jag från Stoff och Stil och trikån är från Ohlsons tyger när de hade rea. Sladdrig tunn trikå. Jag vågade inte sy av tyget jag beställde från SoS innan jag har provat i annat, lite billigare tyg. Kanske lite väl urringad för min smak men jag kan ju ha ett linne under. Tyget var lite svårt att sy utav. Ville inte riktigt få raka fina sömmar först men efter att ha sprättat upp sömmarna några gånger så blev det ok tillslut. Perfekt i storlek, skön och sval. Blir nog bra till sommaren.

RSS 2.0