Nattlinne och matchande trosor

Jag hittade en stor stuvbit fint tyg som är perfekl att sy underkläder av. Vet inte vad det är för material men påminner om "nylonstrumpbyxtyg" :) Väldigt stretchigt åt alla håll.
Av tyget har jag hittills hunnit sy ett nattlinne och ett par trosor.
Nattlinnet är efter eget mönster med ett gammalt H&M nattlinne som grund. Fodrade med tunn vit trikå. Jag är nöjd med den trots lite små missar. Inte illa för att ha gjort den utan mönster ändå tycker jag :) Sydde på ett silvrigt, glittrigt dekorband längst ner. Gulligt värre :)
Trosorna är efter samma mönster som tidigare trosor.
image27

Trosor

Det blev en liten bit över av tyget som jag sydde topen av igår så det fick bli ett par trosor. Jag har hittat en modell som jag trivs bra i. Ritade av ett par trosor som jag har som jag tycker sitter bra och ändrat de lite här o där. De lila trosorna har jag sytt tidigare. Klippte sönder ett linne som hade börjat bli noppig på sina ställen och sydde trosor istället. :) Återanvändning!!
image23

Festtop

Nu satte jag saxen i tyget från Stoff och stil. Det blev en top i samma modell som den ljusbruna. Denna gång kantade jag halsringningen och det blev mycket snyggare. Ser lite mer välarbetat ut och så blev inte topen lika urringad heller. Jag är nöjd med resultatet. Den gick snabbt att göra. Och tur var väl det för sen började det nyopererade ögat svida, stickas o rinna.... Aj aj... Att sy kanske inte är det bästa sättet att fördriva tiden under läkningsperioden men jag har ju så svårt att låta bli :)
image22


Turkost set till Milton

Även lille Milton måste få sig nåt plagg. Jag skulle egentligen sy en babybody till honom med tryckknappar mellan benen. Jag misstänkte redan från början att det skulle kunna bli svårt att få dit tryckknapparna. Och när det väl var dax att hamra dit den första så slog jag sönder själva plastmojängen som håller tryckknappen på plats medans man hamrar, och inte satt tryckknappen fast för det... Dessutom blev det hål i tyget...
Så jag tog med mig bodyn upp, lite muttrandes, och kapade av benen på den och gjorde en tröja istället. Jag tyckte att tröjan såg väldigt bred ut så jag sydde in den lite också. Mönstret på bodyn är från Stoff och stil 81000.

Tröjan behövde ett par byxor så jag sydde ett par med mönster från Ottobre 4/2007 som grund. Enligt mönstret på trikåbyxa fast ca 4cm lägre midja och med bred midjemudd istället för resår (midjemudd från Velourbyxmönstret från samma tidning).

Turkosa trikån och muddtyget är från Ohlsons tyger och kantningen på tröjan är stretchjersey/muddväv från Stoff och Stil.
 
Tillverkade en schablon med hans namn på och med lite brun textilfärg så fick tröjan nytt liv!

Jag är inte nöjd med sömmarna idag... Overlocken vill inte som jag vill... Tur att det inte syns så väl i alla fall.

Det här setet är nog för stort än men han växer nog in i den.

image21

RSS 2.0