Min randiga huvtröja

Jag är så glad :). Ikväll sydde jag äntligen min randiga huvtröja. Jag köpte det randiga tyget från Dollys i Stockholm i början på maj och tänkte direkt att det skulle få bli en huvtröja till mig. Nu ritade jag av min favvo Marvin-huvtröja. Den enda större förändringen jag gjorde var att jag skippade dragkedjan. Dels är det här tyget så tunnt att det hade bara blivit fult och dels för att jag var lat... Jag fick sprätta en hel del. Hade lite problem med mönsterpassningen men det blev hyfsat bra tillslut.  Det är alltid lika spännande att prova dett färdiga plagget. Den här gången provade jag inte den alls under arbetets gång. Och den passade perfekt och sitter fint tycker jag :)

Felicias Uggletröja

Felicia som har blivit storasyster ska få en liten present från mig. Jag sydde den här söta lilla t-shirten med puffärm och lite rynkning fram på halsringningen. Jag blev riktigt nöjd med resultatet och lyckades t.o.m. få dit tryckknappen med min nya tång. Mönster från Ottobre 3/2008.


Linneknickers

Ikväll tog jag ledigt från köksrenoveringen och sydde mig ett par nya sommarbyxor. Jag hade ett byxmönster från Burda som grund men fick ändra en hel del eftersom linnetyget inte alls är elastiskt. Jag kortade förstår av byxbenen också och satte mudd både i midjan och i benen. Från idé till färdiga byxor 1,5h.
Linnetyget har jag beställt från Stoff och Stil.


RSS 2.0