Produktiv helg

Daniel har varit i Kemura hela helgen och jag har sytt, sytt o sytt. :)
Började med att sy Bambis tröja som jag ska ge till henne nu på tisdag när hon fyller år. Den är sydd efter hennes egna önskemål och av hennes egna tyger. Bild på den kommer senare utifall att hon kikar in här :)
Vi har haft en varm och solig helg här i Luleå och jag blev sugen att sy ett par vita knickers till mig själv av stretchfrotté. Sydde de av samma mönster som mina svarta mjukisbrallor. De blev riktigt sköna. Frottén är en stuvbit från Ohlssons tyger.

Det blev en liten bit frotté kvar när jag hade klippt ut delarna till mina knickers så jag klippte ut även till två par babybyxor. Ett par i storlek 56 och ett par i 68. Mönster är från Ottobre som mina tidigare byxor. Förlängda med ca 3cm.


Om inte det vore nog så tänkte jag att jag skulle åtminstone börja sy Isacs dopdräkt (kallas det dopklänning när det är till en grabb?). Det slutade med att jag nästan har sytt klart den förutom att det ska sys tre små knappar och knapphål  baktill på den. Det är en stor ära för mig att få sy dopklänningen och jag har väldigt stora krav på mig själv att den ska bli perfekt!! Liv ska ha sin storasyster dopklänning och Isac behövde en egen. Mönstret är neue mode -Stil- Nummer 55344. Jag sydde den i storlek 62.
Tyget och sidenbanden samt rosorna är från en liten butik i ett garage i mina hemkvarter i Haparada. Hon säljer tillbehör för lamptillverkning. Där fanns precis det tyget vi sökte och en lagom bit kvar.
Jag gjorde även sidenbandsdekorationerna. En till Liv och en till Isac.

Benettonbabybody och en till med ugglor

Jag köpte en United Colors of Benetton t-shirt från Turin när jag var där första gången. Den har tyvärr krympt i tvätten ;) Den bar med sig en hel del fina minnen från den resan så jag ville sy nåt nytt av den. Den fick bli en babybody i storlek 56 istället. Nu kommer den i och för sig att hamna i skåpet igen i sin nya form då vi inte har någon plutt som kan pryda den. Sydd efter Lizas bodymönster.

En till ugglebody fick det också bli. Jag ville prova att rita om Lizas mönster till en med kuverthalsringning. Med stöd av Liza så föddes ett nytt mönster.

Fjärilstunika

Igår kväll/natt efter att jag hade sytt babybodyn o byxorna gav jag mig på att ändra mönstret på amningslinnet till en tunika till mig. Jag gjorde underdelen, under bysten bredare och lade till veck. Men när den var klar var den ändå för liten. Den var lös under bysten men satt åt kring höfterna=inte alls fint fall...
Så idag klippte jag av nedredelen och ritade om den och sydde tillbaka den samt gjorde ett litet schablontryck med en fjäril. Resultatet blev väl sådär. Annars nöjd men överdelen tycker jag inte sitter riktigt bra... Tyget är tunnt och det vill gärna skrynkla till sig kring axlarna. Jag gillar den pigga gula färgen i kombination med silverglittret på fjärilen och fallet blev bra.

Ugglebody och randiga byxor i stl 56

Idag har jag sytt mest hela dagen. Liza gjorde mig sällskap från 15 otill ca 20. Jag hade tänkt hinna sy utöver dessa även åtminstone en tröja till mig själv men idag strulade allt!! Overlocken betedde sig konstigt när jag bytte tråd och gjorde en massa hoppstygn, jag fick sprätta en hel del under sömnaden mm mm. Tillslut fick jag i alla fall till en body i uggletyget gjort efter Lizas omlottbodymönster omgjort till en vanlig body och ett par randiga byxor gjord efter ett omgjort mönster från Ottobre. Båda i storlek 56.

RSS 2.0