Baddräkt

Min gamla Etirel-baddräkt började vara helt utsliten. Kunde nästan tfycka ertt finger rakt igenom den :) Inte kanske så kontsigt eftersom jag haft den i minst 12 år... Nu satte jag saxen i den gamla baddräkten och ritade av delarna. Den nya baddräkten sydde jag av sportstrech och vikresår från stoff och stil. Vikresåren räckte inte riktigt så Liza fick rycka in som hjälte och ge min en bit som hon hade hemma. Jag blev riktigt nöjd med resultatet. Jag o Liza var och testade våra nya baddräkter (hon sydde sig en egen i samma modell) igår och de funkade fin fint.
(Klicka på bilderna så blir de större)


Ugglor till mig själv

Jag ville sy nåt till mig själv av det fina uggletyget. Tog en köpt pyjamas i form av brottarlinne och shorts och ritade av de. Resultatet blev helt ok. Dock blev fållningen i shortsen väldigt vågig... Hmpf... I övrigt är jag nöjd. Pyjamasen är skön. Gillar speciellt brottarryggen. I halsringningen hade jag kunnat dra lite med i muddtyget när jag kantade men det duger. De här får följa med mig till Stockholm imorgon. Skönt med shorts och linne när man sover borta, tycker jag.

Ännu en Ottobre t-shirt

Ikväll kände jag mig trött. Efter våran sena middag kände jag mig för att lägga mig framför tv:n och slappa men jag tog mig i kragen och gick till syrummet istället. Det är ju trots allt mycket roligare att sy än att slötitta på tv, trots att man är trött. När jag upptäckte att jag hade tillräckligt utav mitt gula tyg till att sy ännu en ottobre t-shirt så blev jag genast klarvaken :). Det här tyget är mycket tunnare än det randiga tyget jag sydde förra ottobre t-shirten av men jag tyckte att det blev bra ändå. Tyvärr är tyget något genomskinligt men kommer nog att vara skön att ha under varma sommardagar (om det blir fler sådana??)

En randig t-shirt

Jag har länge velat testa att sy nåt från tidningen Ottobre till mig själv. Det är en barnmönstertidning egentligen men när jag har måttat mig själv och jämfört med deras måttabell så kan jag sy överdelar i storlek 164. När det gäller byxor är det nog lite värre ;)
Den här modellen finns med i tidning 1/2008 och jag sydde den i ett randigt bomullstyg som jag har hittat på Eurokangas i Torneå. Mönsterpassningen blev inte helt perfekt framtill men jag vet inte om det gör så mycket. Det var lite besvärligt att kanta i det här tyget eftersom det bara ville rulla ihop sig så i ärmsluten sydde jag på en smal mudd i samma tyg istället. Tröjan är skön och ledig. Det kan nog bli fler tröjor i den här modellen.

Bambis födelsedagströja

Här kommer bilden som jag lovade på Bambis födelsedagströja. Tröjan är som sagt helt sydd efter Bambis önskemål. Den är något längre bak än fram, utan muddar i ärmslut och nertill, med puff ärm och med en stor huva.
Tyget som jag fick från Bambi att sy den av räckte inte riktigt och jag valde tillslut att använda ett vitt velourtyg som jag också fått från henne tidigare till huvan. De har samma vita nyans så det syns inte att det är ett annat tyg. Jag hade hennes mått samt en favorittröja som grund. Det blev flera timmars funderande och måttande innan jag kom igång med sömnaden. Ville ju att den skulle passa fint.
Vad som glädjer mig mest med det här projektet är att Bambi blev jätteglad över tröjan och tycker att den är fin :)

RSS 2.0