Prickig tunika

Ikväll sydde jag mig en ny tunika. Jag använde Lizas Twist and tango-tunikemönster som grund. Ändrade tunikemönstret för att passa hösten lite bättre genom att göra den långärmad. (Tack för tipset Liza). 
Kortade även av tunikan med ca 6 cm samt att jag ändrade halsringningen litegrann. 
Jag skulle egentligen bara klippa tyget färdigt men jag kunde som vanligt inte släppa projektet innan det var helt klart. Allt gick helt smärtfritt och min kära vän, sprättarn, fick vila denna gång. Jag är riktigt nöjd med resultatet :)
Tyg från Ohlsons tyger.


Necessär och näsduksfodral

Min vän A fyllde år 5 sept och då knåpade jag ihop en liten present. Det blev en necessär med tillhörande näsduksfodral. (inspiration av swapen på sysidan). Jag hade tyvärr köpte en för kort dragkedja till necessären men jag sydde den i alla fall.
Tyget är från Eurokangas i Torneå. Mönster till necessären finns i boken "Skapa av lappar av Anne Eikenes" och mönstret till näsduksfodralen hittade jag på sysidan.

Mammas födelsedagtop

Jag sydde en t-shirt till mamma på morsdag i maj. Nu har mamma fyllt år och jag ville sy en ny t-shirt till henne. Jag gjorde om mönstret lite. Dels tyckte mamma att den var lite för stor så jag har förminskat den lite på bredden. Halsringningen var lite för vid så det har jag också ändrat lite samt att jag gjorde lite puffärm på den. Hon kommer att få den nästa helg som en försenad födelsedagspresent. Jag hoppas att den passar :)
Tyget hittade jag på Ohlssons.

RSS 2.0