Ny limegrön tröja

image10

Idag sydde jag mig en ny tröja. Jag hade klippt klart alla delar tidigare men sydde ihop den idag. Först blev den alldeles för tight kring midjan.  Jag klippte till en ny midjemudd + ca 5 cm. Jag förlängde även tröjan med ca 5 cm.
Strykmärket ville först inte fastna men efter att jag strök i flera minuter (mot 10 sek. en beskrivningen) så fastnade en del av den i alla fall.
Mönstret kommer från stoff och stil (Mönster nr 22005) såsom tyget (Muddväv/stretchjersey - lime) och märket.

Jeansen igen, fast lite mindre

Igår kväll sydde jag in mina jeans lite till. Tog lite på sidosömmarna (utsida). Nu sitter de lite bättre kring höfterna och midjemåttet blev lite mer lagom. Nu kan jag ha de utan skärp också. Kanske t.o.m. kan använda de här?
image8
image9

Jeansen!!

image4image6image7

Ikväll sydde jag klart mina jeans. Jag trodde aldig att resultatet skulle bli så pass bra. Om jag får säga det själv :) Jag sydde storlek 38 efter att ha tagit mått på mig själv men de blev för stora. Jag sydde in lite i sömmen mitt bak först innan linningen var färdigsydd. Sydde även in de vid de inre bensömmarna för att få de ännu lite mindre. Nu är de ganska bra i storlek men lite för stora. Dessa jeans ska vara lite lösa i modellen men få se om jag syr in de lite till.

Hade kanske kunnat använda en lite mer avvikande färg på stickningarna men jag kände mig lite feg.
Sydde det lilla hjärtat på bakfickarna dit för att göra de lite roligare. Egen design på de :) Rätt nöjd med de faktiskt.

Jippii, jag klarade det :)

Kjolar till småtösarna

Flickkjolar

Jag har haft en liten sy-boom den senaste tiden.Lägger ut lite bilder så att ni få se vad jag har skapat. Gjorde dessa förra veckan.

Sydde en flickkjol till min kompis dotter som fyller 2 år. Tyget har jag köpt från en tygaffär i Torneå, finecord manchester med små tassavtryck. Två veck fram och två bak samt resår i midjan. Den var enkel och rolig att sy. Mönstret är från Ottobre 4/2007. Storlekarna i ottobre är väldigt stora så denna är i stl 92. 

En likadan fast rosa och lite mindre blev det till lilla systerdottern. Hennes storlek fanns inte med i mönstret men jag minskade ner den själv en aning. Storlek ungefär 74. (ottobres storlek dvs ca 86-92) Hoppas att de passar :) .

Jeans, så småningom

Idag satte jag saxen i jeanstyget jag hittade på rea på Ohlsons tyger för 50 kr/m... Köpte även burda mönster 7991. Tyvärr är alla modeller alldeles för långa (gjorda för personer som är 1,68 cm vilket är 10 cm för långt...) Det var visst inte att bara klippa av i benslutet utan ska skarvas o has sig i mönstret. Nu tror jag att jag i alla fall har lyckats korta av de ca 13 cm (har dessutom korta ben för min längd...Pygmén här) Jag har nog gett mig på en alldeles för svår uppgift för mig med tanke på att jag inte sytt ett par byxor förut...
Men, men man måste våga om man ska lära sig.
Hjääälp.... 

Poncho

Idag sydde jag färdigt min poncho. Den är sydd i ullfilt som jag beställde från panduro.
Mönstret kommer från den senaste Tildaboken som min syster och mamma har köpt. Kommer inte ihåg nu vad boken hette, tyvärr... Jag råkade klippa halsringningen fel. Den skulle vara rundad men blev v-ringad. Lite bökigt att få till kantbandet då men det gick hyfsat bra ändå.
Kantbanden och tyget på fågeln är stuvbitar från Ohlsons tyger i stan. Jag kände mig lite lat när det kom till applikationen och dekoreringen av ponchon. Meningen var att de skulle göras för hand men jag gjorde allt med symaskinen föutom att jag sydde fast knapparna för hand.

Jag är nöjd med den även fast jag slarvade med handarbetet lite :) Den är verkligen varm och go.
image1image2

RSS 2.0